Skip to main content
Jordgubbsdessert i glas med mascarponekräm, vispad grädde och maräng
Mari Bergman

Jordgubbsdessert i glas med mascarponekräm, vispad grädde och maräng

20 minEasy
En enkel men väldigt god dessert. Mascarponekrämen går utmärkt att förbereda och förvara i kylen. Vispgrädden går även den bra att vispa i förväg och förvara i kylen. Perfekt så att man istället för att stå i köket kan umgås med sina gäster.

2,5 dlVispgrädde
500 gJordgubbar Färska
2 tbspFlorsocker
100 gSavoiardikex
50 gMaränger
2 tspVaniljsocker
500 gMascarpone
1 pc.Apelsin
Instructions
1

Jordgubbsdessert: Blanda mascarpone, vaniljsocker och florsocker i en skål. Vispa lite lätt med en elvisp. Skölj apelsinen och riv i apelsinskal.

2

Vispa grädden fluffig.

3

Skölj och dela jordgubbarna i kvartar.

4

Dela varje kex i två bitar.

5

Ta fram 8 vackra glas och fördela en kexbit i botten. Pressa över lite apelsinsaft och varva sedan med marscarponekräm, jordgubbar, grädde och krossad maräng. Gör 3 lager och toppa med fina jordgubbar. Ät och njut!

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Photo:

Nurlan Emir

308,60 kr
8 portions • 23,77 kr per portion
Garant Vispgrädde 36%
29,95 kr

59,90 kr /L


Jordgubbar Klass1 Spanien

2 Jordgubbar Klass1

Available 1. may
Spanien, 400 g
119,90 kr

149,88 kr /kg


Dan Sukker Florsocker

1 Florsocker

Staples
500 g
19,95 kr

39,90 kr /kg


Balocco Savoiardikex Balocco
28,95 kr

144,75 kr /kg


Garant Marängtoppar
26,95 kr

224,58 kr /kg


Dr. Oetker Vaniljsocker

1 Vaniljsocker

Staples
160 g
21,95 kr

137,19 kr /kg


Michelangelo Mascarpone 35%
69,90 kr

139,80 kr /kg


Apelsin i Nät "Navelinas" Klass1 Spanien
32,95 kr

32,95 kr /kg