Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Salt | |
100 g | Hallon Frysta | |
4 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Bovete Helt | |
0,5 dl | Kakao | |
200 g | Mörk chokladkaka | |
200 g | Smör | |
1,5 dl | Bovetemjöl | |
2 krm | Flingsalt | |
1 tbsp | Potatismjöl | |
4 dl | Strösocker |
Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en rektangulär ugnssäker form ca 20x30 cm och klä med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker i en bunke med elvisp max 2 min.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen i bitar i det smälta smöret.
Blanda kakao, salt och mjöl i en bunke.
Blanda samman alla ingredienser till en slät smet.
Häll smeten i formen med bakplåtspapper.
Blanda frysta hallon med potatismjöl.
Lägg i hallonen i smeten och tryck till med en gaffel.
Toppa kakan med helt bovete och flingsalt och grädda i ugnen i 15–20 min.
Låt chokladkakan svalna och skär sedan upp till sticks. Förvara i kylen.
Photo:
Petter Backlund
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bovete Helt EKO/KRAV Saltå Kvarn
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens