Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Salt | |
100 g | Gul lök | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 dl | Stjälkselleri | |
75 cl | Mousserande vin | |
15 g | Gräslök - färsk, ca 1 dl | |
65 g | Citron, ca 0,5 st | |
5 dl | Vatten | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
4 dl | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 tbsp | Vetemjöl | |
50 g | Smör | |
1 pc. | Hönsbuljong |
Skala och grovhacka löken. Smasha vitlöksklyftan. Smält smöret i en kastrull på svag värme och fräs gul lök och vitlök i smöret, rör om då och då. Salta och peppra.
Pudra över mjölet på löken i kastrullen och rör runt.
Hacka selleri och häll ned i kastrullen tillsammans med hönsbuljong och grädde. Låt koka upp och därefter sjuda i cirka tio minuter. Var försiktig så att inte grädden kokar över, rör om då och då. Tillsätt 1 msk citronsaft och smaka av med mer salt och vitpeppar.
Ta av kastrullen från spisen och häll i de frysta ärtorna, låt stå och dra i några minuter tills de blivit varma, cirka fem min.
Mixa soppan slät i en blender och sila därefter av ärtskalen. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med färsk gräslök och toppa den gröna ärtsoppan med ½ dl champagne i varje serveringstallrik, ett mycket trevlig inslag om du gör det framför gästen.
Photo:
Emma Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt