Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Karamelliserade chokladpopcorn | ||
1 tbsp | Smör | |
50 g | Mörk chokladkaka | |
1 krm | Salt | |
240 g | Popcorn, (5 dl) | |
1 tbsp | Strösocker | |
Chokladkräm | ||
2 tbsp | Brygg- och kokkaffe | |
3 dl | Vispgrädde | |
200 g | Kolasås, (1,5 dl) | |
200 g | Färskost Naturell | |
150 g | Mörk chokladkaka |
Karamelliserade chokladpopcorn: Hetta upp strösockret försiktigt i en stekpanna, försök att inte röra så mycket.
När sockret har smält och antagit en ljusbrun ton klickar du i smöret och låter det smälta med.
Lägg sedan i färdigpoppade popcorn och rör ordentligt med en träslev.
Lägg ut popcornen på en bricka. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron i omgångar om 20 sekunder.
Ringla över chokladen, salta och låt popcornen svalna och chokladen stelna.
Chokladkräm: Vispa grädden fluffig.
Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron i omgångar om 20 sekunder.
Blanda den smälta chokladen med kolasås, starkt kaffe och färskost.
Vänd sedan ner grädden med en slickepott.
Skeda upp eller spritsa ut chokladkrämen på tallrikar eller i portionsglas.
Vid servering: Toppa chokladkrämen med popcorn och servera.
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia