Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Västerbottenskräm | ||
1 krm | Svartpeppar | |
150 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
Råraka | ||
1 tbsp | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast | |
0,5 tsp | Salt | |
25 g | Smör | |
Topping | ||
0,5 pc. | Rödlök | |
300 g | Kantareller | |
25 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 krm | Salt |
Västerbottenskräm: Mixa samman riven Västerbottensost, creme fraiche och olivolja till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Topping: Ansa kantarellerna och skala och riv vitlök. Fräs kantarellerna i smör. Tillsätt riven vitlök och krydda med salt och peppar efter smak.
Skala och finhacka rödlök och finstrimla gräslöken.
Råraka: Värm ugnen till 100 grader.
Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn.
Pressa ur vätskan ordentligt genom en finmaskig sil. Lägg den rivna potatisen i en bunke och tillsätt salt.
Hetta upp en stekpanna med lite av oljan och smöret. Lägg i ¼ av potatisen i ett tunt lager. Tryck ut rårakan tunt i pannan samtidigt som pannan skakas och stekspaden skjuts under rårakan så att den inte fastnar. Stek på medelvärme i 4-5 minuter per sida tills rårakan är frasig och gyllenbrun. Förvara rårakorna i ugnen tills alla är färdigstekta.
Lägg upp rårakorna på tallrikar och toppa med västerbottenskräm, kantareller, rödlök och gräslök.
Photo:
Roland Persson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt