Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ingredienser | ||
200 g | Burrata | |
Bakade tomater | ||
1 krm | Svartpeppar | |
2 krm | Salt | |
2 tsp | Rapsolja | |
500 g | Körsbärstomater | |
Gremolata | ||
1 pc. | Citron - Eko | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
3 krm | Salt | |
0,5 dl | Rapsolja | |
Pumpakrisp | ||
1 tbsp | Pumpakärnor | |
1 krm | Flingsalt |
Värm ugnen till 150 grader.
Bakade tomater: Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar. Rosta tomaterna i ca 30-40 min.
Ta ut tomaterna och låt svalna.
Gremolata: Mixa samman basilika, persilja, skalad vitlöksklyfta, olja, salt och peppar till en gremolata. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft strax innan servering.
Pumpakrisp: Rosta pumpafröna gyllene i en varm stekpanna med lite flingsalt. Låt svalna och finhacka.
Servering: Skär burratan i mindre bitar. Fördela tomater, burrata och gremolata i små portionsskålar. Toppa med pumpakrisp.
Photo:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt