Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grönkål | ||
1 krm | Flingsalt | |
1 tsp | Rapsolja | |
1 krm | Chiliflakes | |
30 g | Grönkål | |
Topping | ||
50 g | Tångpärlor Citron | |
10 tsp | Vegansk majonnäs | |
10 krm | Sesamfrö | |
Ingredienser | ||
44 g | Rispapper | |
1 L | Frityrolja | |
Lax och kålrabbi | ||
1 krm | Flingsalt | |
180 g | Sashimilax | |
200 g | Kålrabbi | |
1 tsp | Rapsolja | |
3 tbsp | Söt sojasås | |
1 tsp | Färsk ingefära |
Värm ugnen till 150 grader.
Lax: Tärna laxen smått. Skala och tärna kålrabbi smått. Skala och riv ingefära. Blanda samman lax, kålrabbi, ingefära, rapsolja, coconut aminos och flingsalt i en skål. Låt stå i kylen och marinera i minst 1 tim.
Grönkål: Blanda grönkålsblad med chiliflakes, flingsalt och rapsolja i en bunke. Sprid ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 10 min. Låt grönkålen svalna helt och smula sedan försiktigt sönder grönkålen i mindre bitar.
Rispapper: Värm olja till 170 grader, i en bred kastrull så att rispapprena får plats.
Fritera två rispapper åt gången i ca 30 sek. Låt rinna av på hushållspapper.
Bryt de friterade rispapprena i mindre bitar så att du får 10 st små rispapper.
Servering: Sila av det mesta av marinaden från laxblandningen. Sila av vätskan från tångpärlorna.
Lägg på 2 msk laxblandning på varje rispapper. Toppa med jalapeño mayo, tångpärlor, grönkålssmul och wasabisesamfrön.
Photo:
Lina Eriksson
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria