Skip to main content
Crème brûlée
Hemmakock

Crème brûlée

2 hMedium
308,10 kr
10 portions 22,57 kr per portion
Mer klassiskt än så här blir det knappast. Creme brulee är kanske världens mest lagade dessert. Detta är ett recept från restaurang Le rouge.

125 gStrösocker
3 dlStandardmjölk
6 gVaniljstång, 3 st
7 dlVispgrädde
2 dlRåsocker Strö
12 pc.Ägg
Instructions
1

Sätt ugnen på 90°C. Koka under omrörning upp mjölk, vaniljstänger och –frön samt socker i en kastrull. Ta av värmen. Låt stå och dra 20 min.

2

Separera äggen gulor från vitorna. Spara vitorna till annat tillfälle. Tillsätt äggulor och grädde i kastrullen, rör till en jämn smet. Sila genom en finmaskig sil. Fördela äggsmeten i tjocka kaffekoppar eller andra ugnsfasta portionsformar.

Häll hett vatten i en långpanna och baka crème brûléerna i vattenbad i ugnen ca 1 ½ timme. Låt svalna.

3

Strössla råsocker över formarna just innan servering. Bränn snabbt av sockret med en brännare tills brûléerna fått fin färg, eller ställ formarna en kort stund under ugnens grillelement, men passa noga så att de inte bränns.

Photo:

Roland Persson