Skip to main content
Vegetarisk nyårsmeny
Mari Bergman

Vegetarisk nyårsmeny

3 hEasy
1 005,31 kr
4 portions 116,03 kr per portion
Klicka hem vår vegetariska färdigplanerada nyårsmiddag och njut av rätter som krämig jordärtskockssoppa, blomkål på två sorters vis och en fantastisk vegansk dessert. Meny: Förrätt: Jordärtskockssoppa med hasselnötscrunch och tångpärlor. Varmrätt: Två sorters blomkål med pankopanerad halloumi och grönkålschips. Dessert: Peach Melba med kokosgrädde, vegansk maräng och kanderade pistagenötter. Se alla tillhörande recept här

Frukt och grönt
800 gBlomkål Färsk, (2 st)
1 pc.Basilika - färsk
1 tbspKrasse
50 gGrönkål
2 pc.Citron - Eko
1 pc.Mynta - färsk
125 gHallon Färska
2 pc.Schalottenlök
600 gJordärtskocka
1 pc.Persilja - färsk
1 pc.Granatäpple
Övrigt
500 gHallonsorbet
0,5 tspVaniljsocker
40 gPistagenötter
380 gKikärtor Kokta
2 dlPanko
400 gKokosgrädde
1 tspSirap Agave
1,5 dlStrösocker
4 tspTångpärlor Citron
500 gMangosorbet
200 gPersika Konserverad
25 gHasselnötter
Kryddor och smaksättare
1 krmFlingsalt
2 tbspGrönsaksbuljong Eko
1 dlRapsolja
1 dlOlivolja
0,5 tspChiliflakes
1 krmSvartpeppar
1,5 tbspJapansk soja
75 gSmör
1 krmSalt
2 dlVitt vin
Ost och mejeri
1 pc.Ägg
3 dlVispgrädde
500 gHalloumi
1,5 tbspCreme Fraiche Naturell

Photo:

Wikoria Rudolfsson