Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Bortgöring | ||
175 g | Vatten | |
10 g | Havssalt | |
325 g | Vetemjöl Special | |
Fördeg | ||
25 g | Jäst Original Färsk | |
75 g | Vetemjöl Special | |
75 g | Vatten |
Fördeg: Kontrollera att vattnets temperatur är 28 grader.
Lös upp jästen i vattnet i en degbunke. Tillsätt mjölet och vispa samman till en slät smet. Täck över med plastfilm och låt jäsa 60 min i rumstemperatur.
Bortgöring: Tillsätt mjöl och vatten till fördegen i degbunken.
Knåda degen på lägsta hastighet i 12 min.
Tillsätt salt och öka hastigheten, knåda degen ytterligare i 7 min till en seg och elastisk deg.
Lägg upp degen på ett mjölat arbetsbord och dela den i fyra lika stora bitar. Vik till runda och spända bullar.
Lägg bullarna på mjölat bord eller i en mjölad form. Täck bullarna med en bakduk över och låt jäsa till dubbel storlek i ca 2 tim.
-Efter sista jäsningen ”vik” degen till bollar. -Kavla och vänd pizzan flera gånger. -Använd ordentligt med mjöl. -Sedan är det bara att lägga på din favorittopping och skjuts in i ugnen!