Skip to main content
Snabblagad vegetarisk chili
Mia Troberg

Snabblagad vegetarisk chili

30 minEasy
193,20 kr
4 portions 35,90 kr per portion
En lättlagad het chili. Servera med bröd, bulgur eller ris.

Gryta
0,5 tspChilipulver
3 tbspOlivolja
3 dlCannellinibönor
5 cloveVitlök Vanlig
0,5 tspChiliflakes
3 tbspTomatpuré
800 gPasserade Tomater
3 dlKidneybönor
2 tbspJapansk soja
0,5 pc.Basilika - färsk
2 pc.Gul lök
2 tbspTorkad oregano
1 tbspSpiskummin
1 dlValnötter
250 gFärska champinjoner
1 tspSalt
Tillbehör
265 gPitabröd
Instructions
1

Gryta: Hacka lök och vitlök. Skölj och skär champinjonerna i små bitar.

2

Rosta valnötterna i en torr stekpanna någon minut. Finhacka valnötterna.

3

Hetta upp oljan och fräs först lök, vitlök, tillsätt champinjonerna efter en stund. Tillsätt tomatpuré, valnötshacket, bönor, smula i chili, oregano, salt, passerade tomater, soja, spiskummin och låt koka i 15 minuter.

4

Tillbehör: Fyll pitabröden med din vegochili, ät och njut.

Näringsvärde: 665 kcal, 29 g protein, 19 g fett, 82 g kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd