Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Chokladkaka | ||
1 tbsp | Vetemjöl | |
200 g | Mörk chokladkaka | |
200 g | Smör | |
5 pc. | Ägg | |
3 dl | Strösocker | |
Glasyr | ||
25 g | Smör | |
1 dl | Florsocker | |
1 dl | Vispgrädde | |
150 g | Mörk chokladkaka |
Sätt ugnen på 175°C. Smält chokladen till tårtan i en rymlig skål över vattenbad. Ta från värmen och knäck i ett ägg i taget, rör ner dem med en sked. Blanda också försiktigt i mjöl, smör och socker och rör till en slät, blank kräm.
Smöra och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 25 min. Den ska vara kladdig i mitten, men den stelnar när den svalnat.
Koka upp grädden till glasyren och ta från värmen. Bryt ner chokladen i grädden och klicka i smöret. Rör tills det har smält. Värm försiktigt på plattan om det behövs. Rör ner florsockret.
Ställ glasyren en stund i kylen så att den får en krämig konsistens. Bred glasyren på tårtan när den är helt avsvalnad.
Photo:
Lina Eriksson
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant