Skip to main content
Kikärtsbiffar med Tabbouleh och myntasås

Kikärtsbiffar med Tabbouleh och myntasås

20 minEasy
374,40 kr
4 portions 35,32 kr per portion
Libanesiskt inspirerade kikärtsbiffar

Myntayoghurt
2 tbspMynta - färsk
1 tbspHonung
3 dlYoghurt Naturell
Tabbouleh
2 tbspCitronjuice - råpressad
1 cloveVitlök
4 dlPersilja - färsk
2 dlMynta - färsk
2 pc.Vanliga Tomater
4 tbspOlivolja
2 dlBulgur
Kikärtsbiffar
1 tbspSmör
2,5 dlKikärtor
0,5 dlVetemjöl
2 pc.Ägg
1 tspGaram Masala
0,5 tspSalt
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 tspKanel
Instructions
1

Kikärtsbiffar: Mixa kikärtorna (färdigkokta på burk) till en slät smet, blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar, smeten ska vara något lös, känns den för lös kan man ha i lite mer mjöl. Stek i smör på medelstark värme i stekpannan.

Tabbouleh: Koka bulgur enligt anvisningen på paketet och låt svalna.

Skär persilja och mynta fint, tärna tomat och blanda med bulgur. Blanda citron, olja och vitlök till en dressing och slå över. Salta och peppra.

Myntayoghurt: Hacka myntan fint och rör ner i yoghurten tillsammans med honungen.