Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Queasadillas | ||
150 g | Spenat Blad | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Tortilla Wrap | |
2 krm | Salt | |
100 g | Fetaost | |
1 clove | Vitlök Färsk | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Soppa | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 pc. | Broccoli Färsk | |
1 tbsp | Smör | |
1 pc. | Gul lök | |
0,5 tsp | Salt | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 L | Vatten | |
1 pc. | Grönsaksfond |
Soppa: Skala och grovhacka den gula löken. Skölj och skär broccolin i mindre buketter.
Hetta upp en stor kastrull med olja eller smör, fräs löken mjuk utan att den bränns. Lägg i broccolibuketterna och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt vatten och buljong i kastrullen, koka upp och koka i 5 minuter. Mixa soppan slät, tillsätt grädde och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Queasadillas: Skala vitlök och skölj spenaten. Fräs spenaten hastigt i lite olja i en stekpanna. Pressa i vitlöken och blanda runt. Lägg över spenaten i en bunke och smula i fetaost och tillsätt creme fraiche. Tillsätt en nypa salt och peppar och blanda runt.
Lägg fyllningen mellan tortillabröden och platta till. Stek din quesadilla i lite olja eller smör i en stekpanna på båda sidor. Dela den sedan i tårtbitar och servera till soppan.
Näringsvärde: 488 KCAL 20 G PROTEIN 30 G FETT 31 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
3 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste