Skip to main content
Brasiliansk bönsoppa med avokado och fetaost
Mia Troberg

Brasiliansk bönsoppa med avokado och fetaost

30 minEasy
218,60 kr
4 portions 30,52 kr per portion
Fiberrik soppa med mycket antioxidanter. Passar även bra att ta med i lunchlådan.

2 krmSalt
1 tspSpiskummin
130 gVanliga morötter, (2 st)
1 pc.Chilipeppar Röd
5 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Apelsin
1 pc.Rödlök
2 tbspOlivolja
510 gSvarta Bönor, (6 dl)
5 dlKrossade Tomater
Topping
60 gFetaost
200 gVanliga Tomater
1 pc.Basilika - färsk, (1 dl)
1 pc.Avokado
Instructions
1

Tärna moroten och finhacka chilin. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt morötter, bönor, chili, finkrossade tomater, pressad apelsin, och kryddor.

2

Koka 10 minuter tills morötterna är mjuka.

3

Topping: Tärna tomater och avokado. Toppa soppan med avokado, tomat, smulad fetaost och färska örtkryddor.

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 335,8, Protein (g) 13,7, Fett (g), 15,8 Kolhydrater (g) 29,3

Photo:

Linnea Swärd