Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kormasås | ||
0,5 tsp | Garam Masala | |
1 tsp | Chilipeppar Färsk | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
1 krm | Nejlikor Hela | |
1 pc. | Kardemumma Hel | |
0,25 tsp | Chilipulver | |
1 pc. | Lagerblad | |
1 tsp | Koriander - torkad | |
0,5 tsp | Salt | |
1 dl | Vatten | |
1 tbsp | Smör | |
1 pc. | Kanel Hel | |
Kryddpasta | ||
2 pc. | Rödlök | |
2 tbsp | Smör | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
2 pc. | Kardemumma Hel | |
0,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
Kyckling | ||
1 tsp | Salt | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 tsp | Färsk ingefära | |
0,25 tsp | Chilipulver | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 tsp | Torkad gurkmeja | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Garam Masala |
Kyckling: Tärna kycklingfilén.
Blanda yoghurt med riven vitlök, riven ingefära, garam masala, gurkmeja, chilipulver och salt i en skål. Lägg ner kycklingen och blanda om väl. Plasta kycklingen och marinera i kylen i minst 1 tim.
Kryddpasta: Skala och skiva löken och bryn den i smör på medelvärme tillsammans med kardemumma. Tillsätt cashewnötter när löken är gyllene och mjuk. Blanda om och häll över blandningen i en matberedare/blender. Tillsätt yoghurt och mixa till en slät pasta.
Kormasås: Tillsätt nytt smör i pannan och lägg i lagerblad, kryddnejlikor, kanelstång, kardemumma och finhackad chili. Fräs samman kryddor och chili och tillsätt den marinerade kycklingen, kryddpastan, vatten, garam masala, koriander och chilipulver.
Låt kycklingen puttra under lock på medelvärme i ca 15 min.
Smaka av grytan med salt och strö över färsk koriander. Servera med ris och naan bröd att doppa i såsen.
Photo:
Nurlan Emir
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt