Skip to main content
Krämig broccolipasta i ricottasås med pinjenötter
Mari Bergman

Krämig broccolipasta i ricottasås med pinjenötter

30 minEasy
141,75 kr
4 portions 31,94 kr per portion
Snabblagat vardagspasta med krämig sås och nyttig broccoli.

1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
250 gRicottaost
2 tbspCitron, (0,5 st)
1 pc.Basilika - färsk
50 gPinjenötter
2 pc.Broccoli Färsk
1 cloveVitlök Vanlig
280 gFarfalle
Instructions
1

Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Skölj och dela broccolin i små buketter och skala och skiva stammen. Koka broccolin med pastan de sista 2 min.

3

Skölj och finhacka basilikan och skala och riv vitlök.

4

Sila av pastavattnet och blanda pasta och broccoli med basilika, vitlök, ricottaost och citronskal och saft på svag värme. Blanda om ordentligt och låt det bli varmt. Krydda med salt och peppar efter smak. Strö över pinjenötter vid servering.

Näringsvärde: Kcal: 475 kcal, 20 g protein, 16 g fett, 59 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell