Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Parfait | ||
3 dl | Vispgrädde | |
3 pc. | Ägg | |
60 g | Strösocker | |
50 g | Smör | |
Kanelbulle | ||
20 g | Strösocker | |
10 g | Smör | |
1 krm | Flingsalt | |
35 g | Surdegsbröd | |
1 tsp | Kanel |
Kanelbulle: Finhacka brödet och stek det krispigt i smör. Tillsätt kanel, socker och flingsalt och stek ytterligare i några minuter. Häll över brödet på en tallrik och sätt in i frysen medans du gör din parfait.
Vid användning av färdiga kanelbullar: Finhacka kanelbullarna och stek krispiga i smör. Häll över bullarna på en tallrik och sätt in i frysen.
Parfait: Bryn smöret i en kastrull. Häll över det brynta smöret i en skål och låt svalna i rumstemperatur.
Vispa ägg och socker poröst.
Vispa grädden.
Vänd ner grädden i äggsmeten och tillsätt det brynta smöret. Tillsätt 2/3 av kanelbullarna och vänd om försiktigt.
Häll upp smeten i en frysbar låda med lock eller plasta väl. Strö resten av kanelbullarna och frys i minst 5 timmar.
Photo:
Christoffer Skogsmo
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt