Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fläskkotlett | ||
480 g | Fläskkotlett | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Smör | |
Potatisstomp | ||
50 g | Grana Padano | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Fast | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tbsp | Smör | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Sallad | ||
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Huvudsallat | |
0,5 pc. | Gurka | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger |
Potatisstomp: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Finriv grana padano.
Sallad: Skölj och strimla salladen. Skölj och skiva gurkan och skölj och halvera tomaterna. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Fläskkotlett: Krydda kotletterna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek kotletterna på hög värme på båda sidor så att de får en fin stekyta. Skeda smöret och oljan över kotletterna som bildas i pannan. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de vila i pannan tills de är genomstekta.
Potatisstomp: Sila av potatisvattnet och tillsätt smör, creme fraiche och riven ost. Mosa ihop med en gaffel eller en potatisstomp tills du får ett grovt mos. Smaka av med lite salt och peppar.
Servera kotletterna med krämigt potatisstomp och sallad.
Näringsvärde: 441 kcal. 36 g protein, 17 g fett, 34 g kolhydrater.
Photo:
Emma Mattsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria