Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 pc. | Romansallat | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
1,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
320 g | Tortilla | |
Chiligryta | ||
4 tbsp | Kalvfond Buljong | |
500 g | Nötfärs | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Chipotlepasta | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
2 pc. | Lagerblad | |
1 tsp | Spiskummin | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
33 cl | Alkoholfri öl | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Färsk ingefära | |
Guacamole | ||
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Citron | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 pc. | Avokado | |
1 tsp | Honung Flytande |
Chiligryta: Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
Fräs färsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och spiskummin och fräs ytterligare i 2 min. Tillsätt chipotlepasta, tomatpuré, öl, köttfond och lagerblad och låt chiligrytan puttra i ca 15 min. Smaka av med salt.
Guacamole: Mixa avokadoköttet med citronsaft, riven vitlök, honung och olja till en slät guacamole. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladsblad och lägg upp på ett fat. Lägg upp yoghurten i en skål och grovhacka koriandern.
Servera chiligrytan i tortillabröd med sallad, guacamole, yoghurt och koriander.
Näringsvärde: 740 kcal, 32 g protein, 40 g fett, 58 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel