Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Zucchinigratäng | ||
4 pc. | Ägg | |
60 g | Grönkål | |
3 dl | Vispgrädde | |
200 g | Spetspaprika | |
1 pc. | Rödlök | |
1 tsp | Sambal Oelek | |
150 g | Färskost Smaksatt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Salt | |
2 pc. | Zucchini | |
1,5 tsp | Basilika - torkad | |
1,5 tsp | Torkad oregano | |
Sallad | ||
0,5 tbsp | Balsamvinäger | |
250 g | Körsbärstomater | |
180 g | Romansallat | |
1 tbsp | Olivolja | |
150 g | Sockerärta Färsk |
Värm ugnen till 175 grader.
Zucchinigratäng: Skär zucchinin i tunna skivor. Använd gärna en mandolin om du har. Skär paprikorna i skivor och skala och skär löken i skivor.
Varva zucchini, paprika, lök och grönkål i en ugnsfast form.
Vispa samman ägg, grädde, färskost, oregano, basilika, sambal oelek, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen i formen och gratinera i ugnen i ca 40 min.
Sallad: Skölj sallad, tomat och sockerärtor. Strimla salladen och sockerärtorna och halvera tomaterna. Blanda samman i en skål och ringla över olja och balsamvinäger.
Servera zucchinigratängen med salladen.
Näringsvärde: 593 kcal, 16 g protein, 50 g fett, 17 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Färskost Vitlök & Örter 20% 200g Philadelphia
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta