Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Glasnudelsallad | ||
100 g | Glasnudlar | |
0,5 pc. | Gurka | |
150 g | Vanliga morötter | |
0,5 pc. | Purjolök | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
100 g | Romansallat | |
Fläskytterfilé | ||
3 tbsp | Rapsolja | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Japansk soja | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 tbsp | Smör | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
0,5 tbsp | Balsamvinäger | |
Dressing | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Sesamolja | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Lime | |
2 tbsp | Fisksås - Asiatisk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Fläskytterfilé: Putsa filén fri från fett och senor. Blanda ihop riven vitlök, olja, soja, balsamvinäger och honung i en skål och häll sedan marinaden i en plastpåse. Lägg ner fläskfilén i marinaden och låt den marinera ca 10 min.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Ta upp filén från marinaden och bryn den på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Lägg sedan över filén i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30-40 min. Har du en termometer så stick in den i den tjockaste delen av filén och stek i ugnen till en innertemperatur på 63-65 grader.
Glasnudelsallad: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.
Skala och strimla morötter. Skölj gurka, ta bort det vattniga och skär den i strimlor. Skölj och strimla purjolök och sallad. Skölj och finhacka koriander och mynta. Blanda samman allting i en skål.
Dressing: Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar. Blanda i en skål tillsammans med olja, sesamolja, fisksås, soja, honung och limesaft. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.
Ta ut fläskytterfilén och låt den vila ca 5 min. Skär sedan upp den i tunna skivor och servera till glasnudelsalladen.
Näringsvärde: 500 kcal, 36 g protein, 43 g fett, 17 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta