Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Snabbkimchi | ||
1 tsp | Färsk ingefära | |
0,5 pc. | Salladskål | |
250 g | Rättika | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Lime | |
1 tsp | Salt | |
2 tsp | Sambal Oelek | |
Sås | ||
1 pc. | Köttbuljong | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 dl | Japansk soja | |
0,5 dl | Honung Flytande | |
1 tsp | Majsstärkelse | |
1 pc. | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Vatten | |
Kött | ||
150 g | Färska champinjoner | |
0,5 pc. | Purjolök | |
200 g | Vanliga morötter | |
1 tbsp | Rapsolja | |
600 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris |
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Sås: Blanda alla ingredienser utom majsstärkelsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och låt den koka ytterligare några minuter under omrörning.
Snabbkimchi: Skala, skölj och strimla rättikan och salladskålen tunt. Blanda dem i en skål. Skala och riv ingefäran. Blanda ihop ingefära, sambal oelek, pressad limesaft, honung, olja och salt i en liten skål. Vänd ner det i kålen och blanda om ordentligt. Låt det stå och dra till servering.
Kött: Skölj och strimla purjolöken. Putsa och skiva champinjonerna tunt. Skala och skiva morötterna tunt. Skär sidfläsket i tunna skivor.
Stek sidfläsket krispigt på båda sidor i en varm panna utan fett. Häll över de stekta fläsket på en tallrik med hushållspapper. Hetta upp lite olja i stekpannan och fräs grönsakerna tills de fått fin färg. Lägg tillbaka fläsket i pannan och häll på såsen. Låt det koka ihop några minuter.
Servera köttet med ris och kimchi.
Näringsvärde: Kcal: 863 Fett: 50 g Protein: 25 g Kolhydrater: 64 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt