Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Frittata | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 dl | Vatten | |
5 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Salt | |
150 g | Soltorkade Tomater | |
300 g | Potatis Fast | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
0,5 tbsp | Grönsaksbuljong | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
Sallad | ||
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Vanliga Tomater | |
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
2 tbsp | Vinäger |
Frittata: Tvätta potatisen och skär den i tunna skivor.
Hetta upp en panna med olja. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Fräs vitlöken tills den blir lätt gyllenbrun. Tillsätt potatisskivorna och ev lite mer olja. Stek potatisen på medelvärme tills den mjuknar i ca 5 min. Krydda med lite salt och peppar. Rör om då och då.
Under tiden strimlar du de soltorkade tomaterna och grovhackar rödlöken. Skölj och dela broccolin i små buketter.
Tillsätt grönsakerna till potatisen och fräs ytterligare ca 5 min. Skölj och grovhacka basilikan och strö över.
Blanda ihop äggen med grädde och vatten i en bunke och tillsätt grönsaksbuljong. Slå äggstanningen över grönsakerna i pannan och lägg på ett lock. Låt den stå under lock på medelvärme i ca 10 min. Efter 5 min kan du lyfta på locket och göra några hål med en gaffel så att all äggstanning stelnar ordentligt. Lägg på locket igen och låt den stå de resterande 5 min.
Sallad: Skölj och skär alla salladsingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över lite olja och vinäger och servera till frittatan.
Näringsvärde: Kcal:
Fett: 26 g. Protein: 26 g. Kolhydrater: 57 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt