Skip to main content
Vitlöksfrästa räkor med mangosalsa
Madeleine Grem-Nielsen

Vitlöksfrästa räkor med mangosalsa

5 minEasy
421,35 kr
4 portions 77,42 kr per portion
Detta klassiska bar-tilltugg går snabbt att laga. Salsan fungerar som ett fräscht tillbehör till de vitlöksfrästa räkorna.

Mangosalsa
1 pc.Mango
1 pc.Chilipeppar Färsk
1 tbspLimejuice - råpressad
250 gKörsbärstomater
1 tbspOlivolja
2 pc.Schalottenlök
0,5 pc.Koriander - färsk
Räkor
1 kgFrysta räkor
0,5 tspSalt
1 pc.Lime
4 tbspOlivolja
4 cloveVitlök
Instructions
1

Tina räkorna

2

Finhacka tomat, lök, chili och mango. Blanda samman.Tillsätt olivolja, en skvätt lime och färsk koriander.

3

Hacka vitlöken och fräs den försiktigt i olivoljan. Tillsätt räkorna, salta och låt dem värmas i pannan i cirka 1 minut.

Servera med en lime-klyfta.

Photo:

Susanna Livijn Wexell