Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
350 g | Kycklinglår | |
3 tbsp | Citron | |
500 g | Spaghetti | |
1 tsp | Havssalt | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
5 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
120 g | Parmesanost | |
1 tbsp | Färsk ingefära |
Blanda urbenat kycklinglår med 1 msk olivolja, 1 hackad vitlöksklyfta, hälften av citronskalet, salt och peppar. Bryn kycklinglåret i en stekpanna på medel till hög värme i 5-6 minuter eller tills det är genomstekt och ställ åt sidan.
Koka pasta 3 minuter mindre än på förpackningens anvisningar.
Fräs under tiden finriven vitlök och ingefära i 2 msk olivolja i en minut i samma stekpanna. Tillsätt citronsaft och 1 dl pastavatten, låt koka upp.
Häll av pastan, blanda med citronsaftblandningen över hög värme, tillsätt kyckling och ytterligare kokvatten efter behov. Koka i ytterligare 3 minuter.
Stäng av värmen och avsluta med att lägga till resterande olivolja, riven ost, citronskal och svartpeppar. Blanda väl, toppa sedan med basilika innan servering.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta