Skip to main content
15. Salma 8
8W Training

15. Salma 8

20 minEasy
209,65 kr
2 portions 48,28 kr per portion
Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts.

Tillbehör
1 pc.Rödlök
2 tspOlivolja
140 gHaricot Verts
1 krmSalt
1 cloveVitlök Vanlig
Avokadokräm
1 pc.Avokado
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
0,25 pc.Persilja - färsk
1 cloveVitlök Vanlig
30 gRiven Parmesanost
0,5 tbspOlivolja
0,5 pc.Lime
Lax
250 gLaxfilé Fryst
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 tspOlivolja
Instructions
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och ringla över olja. Stek i ugnen i ca 10 min.

3

Avocadokräm: Mixa samman avokado, persilja, limesaft, riven vitlök, riven parmesanost och olja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj haricots verts. Skala och finhacka lök och vitlök.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs haricots verts med löken så att de får fin färg och mjuknar en aning. Krydda med salt efter smak.

Servera laxen med haricots verts och avokadodipp/kräm.

Photo:

Jarda Zaoral