Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 tsp | Dijonsenap | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 pc. | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
400 g | Vegetarisk Korv | |
1 tsp | Japansk soja | |
4 dl | Havrebaserad matlagning | |
1 tsp | Rapsolja |
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka löken och skär korven i strimlor eller slantar.
Stek i rapsolja på medelhög värme i en stekpanna tills det har fin stekyta, cirka 10 minuter.
Slå på växtbaserad icke-grädde och tillsätt tomatpuré och grönsaksbuljong. Rör och låt det puttra i 5–10 minuter.
Smaka av med dijonsenap och sojasås och krydda eventuellt med salt och peppar.
Klimatavtryck per portion: 0,31 kg CO 2 e
Näringsinnehåll per portion: Energi (kcal): 773 Protein (g): 24,3 Fett (g): 32,7 Varav mättat fett (g): 9,7 Kolhydrater (g): 84,4 Fiber (g): 19,6 Närings- och klimatberäkningar är gjorda i programmet Dietist Net. Näringsdatan är hämtad från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas och klimatdatan är från RISE och CarbonCloud.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt