Skip to main content
Citrus- och ingefärsmarinerad frukt med kokosglass
Mari Bergman

Citrus- och ingefärsmarinerad frukt med kokosglass

30 minEasy
152,70 kr
4 portions 18,63 kr per portion
En frisk och fräsch efterrätt med härliga färger och sting i.

Tillbehör
250 gVaniljglass
0,5 dlRiven kokos
Frukt
1 pc.Mango Färsk
3 pc.Kiwi Grön
3 pc.Småcitrus
Sockerlag
3 tbspVatten
1 pc.Lime
1,5 tspFärsk ingefära
3 tbspStrösocker
1 pc.Småcitrus
Instructions
1

Sockerlag: Koka snabbt ihop socker, vatten samt saft från lime och clementin till en sockerlag. Häll över sockerlagen i en bunke och tillsätt riven ingefära och limeskal. Ställ kallt i kylen.

2

Frukt: Skala och skär frukten i tunna fina skivor och marinera 10 min i sockerlagen.

3

Lägg upp frukten fint på tallrikar och toppa med glass och kokosflingor.

Rekvisita (citruspress): Anna Wadle

Photo:

Sanna Livijn Wexell