Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 dl | Strösocker | |
1 tbsp | Vaniljsocker | |
1 krm | Salt | |
3 pc. | Ägg | |
1 dl | Kakao | |
150 g | Smör | |
3,5 dl | Vetemjöl |
Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras.
Recept ur boken ”Bästa Kladdkakorna” skriven av Mia Öhrn (Massolit förlag).
Photo:
Stellan Herner
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt