Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
300 g | Baguette | |
Topping | ||
280 g | Bacon Skivat | |
Soppa | ||
400 g | Potatis Fast | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
2 pc. | Grönsaksbuljong | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Palsternacka | |
1 tbsp | Smör | |
2 clove | Vitlök Färsk | |
0,5 pc. | Lagerblad | |
1 L | Vatten | |
0,5 pc. | Gul lök |
Soppa: Skala och hacka löken. Skala potatis och palsternacka och skär ner dem i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en kastrull och stek löken mjuk. Tillsätt rotfrukterna, vatten, buljong och lagerblad. Krydda med peppar och låt soppan koka i ca 20-25 minuter eller tills bitarna är mjuka. Ta bort lagerbladet och mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
Topping: Skär baconet i tärningar och stek de knaprigt i en stekpanna utan fett. Häll över baconbitarna på ett hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.
Toppa soppan med knaperstekt bacon och servera bröd vid sidan om.
Näringsvärde: 588 KCAL 20 G PROTEIN 26 G FETT 64 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria