Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Gurka | |
60 g | Rädisor | |
Potatis | ||
700 g | Potatis | |
200 g | Morötter | |
Dressing | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsp | Honung | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
Köttfärsbiffar | ||
0,25 pc. | Gräslök - färsk | |
500 g | Nötfärs | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
1 tbsp | Kalvfond Buljong | |
0,5 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Potatis: Skala potatis och morötter. Koka potatisen i saltat vatten ca 20 min. Skär morötterna i bitar och tillsätt till potatisen och låt dem koka med de sista 5-7 min.
Köttfärsbiffar: Blanda färsen med salt, peppar, finhackad gräslök, dijonsenap och kalvfond. Forma 8 st biffar och stek dem i olja och smör på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Dressing: Skölj och finhacka gräslöken och blanda med creme fraiche, honung, vinäger och en nypa salt och peppar.
Tillbehör: Skölj gurka och rädisor. Skär gurkan i stavar och lägg upp grönsakerna i skålar.
Servera köttfärsbiffarna med kokta grönsaker, dressing, gurka och rädisor.
Näringsvärde: 583 kcal. 31 g protein, 33 g fett, 38 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt