Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Spansk tortilla | ||
300 g | Potatis | |
0,5 tbsp | Smör | |
6 pc. | Ägg | |
0,75 tsp | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 dl | Mjölk | |
2 pc. | Gul lök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tomatsallad | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Basilika - torkad | |
1 tbsp | Olivolja | |
250 g | Tomater | |
0,25 tbsp | Balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
120 g | Charkbricka |
Sätt ugnen på 175 grader. Koka potatisen om du inte redan har färdigkokt.
Spansk tortilla: Skiva den kokta potatisen. Skala och strimla löken. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn lök och potatis i ca 2-3 min.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll över potatis och lök i pannan. Dra med en gaffel in mot mitten så att lös äggsmet stelnar. Stek tortillan i pannan i ca 5-7 min. Sätt sedan in tortillan i ugnen och stek klart i ca 10-15 min.
Tomatsallad: Skölj och skär tomaterna i skivor. Lägg upp tomaterna på ett fat eller skärbräda och krydda med basilika, salt och peppar. Ringla över balsamvinäger och olja.
Tillbehör: Lägg upp antipastin bredvid tomaterna.
Servera tortillan med tomatsallad och antipasti.
Näringsvärde: 432 kcal, 22 g protein, 29 g fett, 20 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta