Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Massaman | ||
400 ml | Kokosmjölk | |
2 tbsp | Japansk soja | |
400 g | Tofu | |
1 pc. | Gul lök | |
2 pc. | Tomater | |
3 dl | Vatten | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
300 g | Morötter | |
300 g | Delikatesspotatis | |
Currypasta | ||
1 tsp | Chiliflakes | |
3 tsp | Spiskummin | |
1,5 tbsp | Färsk ingefära | |
1 tbsp | Torkad gurkmeja | |
1,5 dl | Jordnötter Saltade | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 tsp | Kardemumma Mald | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
300 g | Vitkål | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
4 portion | Basmatiris | |
0,5 dl | Jordnötter Saltade |
Massaman: Skala och tärna potatisen. Skala och skär morötterna i skivor. Skala och skär löken i klyftor.
Currypasta: Mixa samman jordnötter, riven ingefära, skalade vitlöksklyftor, chiliflakes, gurkmeja, spiskummin, kardemumma och olja till en currypasta.
Massaman: Hetta upp olja i en stor kastrull/gryta och fräs potatis, morötter och lök utan att det tar färg. Tillsätt currypastan och stek i ytterligare 1 min under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten och soja och sjud tills potatisen är genomkokt, ca 20-25 min. Rör om då och då.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp den strimlade vitkålen i en skål.
Massaman: Tärna tofun och skiva tomaterna. Tillsätt i grytan och sjud i ytterligare 5 min. Smaka av grytan med salt.
Lägg upp ris och massaman curry i halvdjupa skålar och toppa med extra jordnötter och finhackad koriander. Ät och njut!
Näringsvärde: 885 kcal, 27 g protein, 47 g fett, 83 g kolhydrater.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Jordnötter Salta 275g Estrella
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
4 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko