Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kryddiga bönor | ||
380 g | Kidneybönor | |
1 pc. | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
125 g | Färska champinjoner | |
Sallad | ||
0,5 tbsp | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
50 g | Ruccolasallat | |
Sötpotatiswraps | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
500 g | Sötpotatis | |
0,5 pc. | Citron | |
125 g | Färsk bladspenat | |
100 g | Fetaost | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
320 g | Tortilla Wrap | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sötpotatiswraps: Skala och skär sötpotatisen i stora tärningar. Skala och finhacka eller riv vitlöken. Blanda sötpotatis med vitlök och olja i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och rosta i ugnen ca 20 min tills sötpotatisen mjuknat.
Kryddiga bönor: Skala och grovhacka en liten rödlök och skölj och finhacka chilin. Skölj och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och champinjoner så att de mjuknar och får lite färg. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Tillsätt bönorna till stekpannan och fräs ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar.
Sötpotatiswraps: Ta ut den rostade sötpotatisen och mosa samman med fetaost, finhackad persilja, spenat och citronsaft med en gaffel i en bunke. Tillsätt de kryddiga bönorna och smaka av. Salta och peppra ev mer.
Sallad: Skölj ruccola och tomater. Halvera tomaterna och blanda med ruccolan. Ringla över lite olja och vinäger.
Fördela röran på de 8 tortillabröden. Rulla ihop och servera wrapsen tillsammans med salladen.
Näringsvärde: 534 kcal, 20 g protein, 20 g fett, 65 g kolhydrater.
Photo:
Lisa Löwenborg
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana