Skip to main content
Spenatplättar med rårörda lingon
Mari Bergman

Spenatplättar med rårörda lingon

45 minEasy
139,80 kr
4 portions 10,57 kr per portion
Spenatplättar som är enkla att göra och hur goda som helst!

Spenatplättar
8 dlStandardmjölk
2 tbspSmör
3,5 dlVetemjöl
250 gSpenat Hackad Fryst
5 pc.Ägg
1 tbspRapsolja
1 tspSalt
Tillbehör
4 tbspRårörda Lingon
Instructions
1

Spenatplättar: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggen tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten känns jämn.

2

Häll i resten av mjölken och lägg i spenaten. Smaka av med salt och blanda i rapsoljan. Låt svälla 5 minuter.

3

Stek plättar i en teflonpanna med lite smör och rapsolja. Förvara plättarna på ett fat i ugnen.

4

Servera spenatplättarna med rårörda lingon och ev lite keso.

Photo:

Nurlan Emir