Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tzatziki | ||
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gurka | |
2 tbsp | Olivolja | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Rotfrukter | ||
1 tbsp | Olivolja | |
500 g | Vanliga morötter | |
250 g | Palsternacka | |
2 tsp | Timjan - torkad | |
300 g | Potatis Fast | |
0,5 tsp | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
Färsbiffar | ||
0,5 tbsp | Smör | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
500 g | Nötfärs | |
1,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
50 g | Rostad Lök | |
120 g | Getost, Chevre | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Citron |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda samman på en plåt med olja, timjan samt salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 30 min.
Färsbiffar: Blanda färsen med salt, rostad lök, smulad getost, creme fraiche, riven vitlök, citronskal och finhackad chilipeppar. Blanda väl och forma 8 biffar.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Krama ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Blanda med yoghurt och smaka av med lite salt och peppar. Ringla över olja.
Servera färsbiffarna med rostade rotfrukter och tzatziki.
Näringsvärde: 593 kcal, 32 g protein, 23 g fett, 62 g kolhydrater.
Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria