Skip to main content
Chili con Oumph med rostad majskolv
Mari Bergman

Chili con Oumph med rostad majskolv

30 minEasy
278,60 kr
4 portions 47,88 kr per portion
Enkel vegetarisk chili med pulled Oumph och svarta bönor som toppas med yoghurt och serveras med grillade majskolvar och nachochips. Tips! Tina gärna Oumphen i kylen över natten. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,54

Chili con Oumph
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspTomatpuré
380 gSvarta Bönor
280 gVegetarisk Pulled
1 tbspPaprikakrydda
2 tbspRapsolja
780 gKrossade Tomater
2 pc.Rödlök
2 cloveVitlök Vanlig
1 tbspKinesisk soja
1 pc.Chilipeppar Röd
0,5 tspSalt
1 dlBBQ-sås Original
Tillbehör
185 gTacochips
0,25 pc.Koriander - färsk
2 dlYoghurt för Matlagning
Grillade majskolvar
1 krmFlingsalt
400 gMajskolv färdigkokt
1 dlBBQ-sås Original
2 tbspSmör
Instructions
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Grillade majskolvar: Skär varje majskolv i två delar. Gnid in majskolvarna i smör och lägg dem i en ugnsfast form. Rosta i ugnen i ca 20-25 min.

3

Chili con Oumph: Skala och finhacka lök och vitlök och finhacka chili.

4

Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och chili utan att det tar färg. Tillsätt paprikapulver och Oumph och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs samman i 30 sek. Tillsätt krossade tomater, soja, bbq-sås, salt och peppar och låt grytan puttra på medelvärme under lock i 10 min.

5

Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna i grytan och låt grytan puttra i ytterligare 5 min utan lock.

6

Grillade majskolvar: Ta ut majsen ur ugnen och strö över flingsalt. Lägg upp dem på ett fat tillsammans med extra bbq-sås i en skål vid sidan av.

7

Lägg upp chilin i djupa skålar och toppa med nachochips, koriander och yoghurt. Servera tillsammans med majskolvar och bbq-sås. Ät och njut!

Näringsvärde: 796 kcal, 27 g protein, 31 g fett, 86 g kolhydrater.

Photo:

Nurlan Emir