Skip to main content
Salmon masala
Mari Bergman

Salmon masala

1 h 30 minEasy
600,55 kr
4 portions 82,88 kr per portion
Salmon masala är precis som det låter, lik chicken tikka masala i smakerna. Men istället för kyckling så är såsen toppad med frasigt god och smakrik laxfilé. En festlig indisk rätt som passar perfekt att servera till helgen.

Masalasås
2 tbspSmör
0,5 tbspPaprikakrydda
1 tbspGaram Masala
1 dlCashewnötter Naturella
1 tspStrösocker
0,5 pc.Lime
1 pc.Koriander - färsk
1 tspChilipulver
400 gKörsbärstomater Konserverade
1 tspSalt
1 pc.Rödlök
4 tbspYoghurt för Matlagning
5 cloveVitlök Vanlig
Lax
2 cloveVitlök Vanlig
600 gFärsk laxfilé
0,5 tspSalt
0,5 tspPaprikakrydda
0,5 tbspTandoorikrydda
1 tbspRapsolja
0,25 tspCayennepeppar
0,5 dlYoghurt för Matlagning
0,25 tspTorkad gurkmeja
2 tspFärsk ingefära
Instructions
1

Lax: Skär laxfilén i kuber.

2

Blanda yoghurt med riven vitlök, riven ingefära, tandoorikrydda, gurkmeja, cayennepeppar, paprikapulver och salt i en skål. Lägg ner laxbitarna och blanda om väl. Plasta laxen och marinera i kylen i minst 1 tim.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på medelhög-hög värme i ca 2 min/sida så att de får en krispig yta. Lägg över laxkuberna på ett fat. Torka inte ur pannan.

4

Masalasås: Skala och grovhacka rödlök och vitlök.

5

Hetta upp smör i stekpannan och fräs lök, vitlök, garam masala, paprikapulver och chilipulver i ca 2 min på medelvärme. Tillsätt körsbärstomater och salt och låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min.

6

Tillsätt cashewnötter och socker och låt såsen svalna lite. Mixa den sedan slät i en matberedare/ mixerkanna. Häll tillbaka såsen i pannan och tillsätt yoghurt och limesaft. Smaka av med salt.

7

Lägg ner laxkuberna och låt de puttra i såsen i 2 min. Strö över finhackad koriander.

8

Servera gärna salmon masalan med lemon rice och raita.

Photo:

Nurlan Emir