Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Masalasås | ||
2 tbsp | Smör | |
0,5 tbsp | Paprikakrydda | |
1 tbsp | Garam Masala | |
1 dl | Cashewnötter Naturella | |
1 tsp | Strösocker | |
0,5 pc. | Lime | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
1 tsp | Chilipulver | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Rödlök | |
4 tbsp | Yoghurt för Matlagning | |
5 clove | Vitlök Vanlig | |
Lax | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
600 g | Färsk laxfilé | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
0,5 tbsp | Tandoorikrydda | |
1 tbsp | Rapsolja | |
0,25 tsp | Cayennepeppar | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,25 tsp | Torkad gurkmeja | |
2 tsp | Färsk ingefära |
Lax: Skär laxfilén i kuber.
Blanda yoghurt med riven vitlök, riven ingefära, tandoorikrydda, gurkmeja, cayennepeppar, paprikapulver och salt i en skål. Lägg ner laxbitarna och blanda om väl. Plasta laxen och marinera i kylen i minst 1 tim.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på medelhög-hög värme i ca 2 min/sida så att de får en krispig yta. Lägg över laxkuberna på ett fat. Torka inte ur pannan.
Masalasås: Skala och grovhacka rödlök och vitlök.
Hetta upp smör i stekpannan och fräs lök, vitlök, garam masala, paprikapulver och chilipulver i ca 2 min på medelvärme. Tillsätt körsbärstomater och salt och låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min.
Tillsätt cashewnötter och socker och låt såsen svalna lite. Mixa den sedan slät i en matberedare/ mixerkanna. Häll tillbaka såsen i pannan och tillsätt yoghurt och limesaft. Smaka av med salt.
Lägg ner laxkuberna och låt de puttra i såsen i 2 min. Strö över finhackad koriander.
Servera gärna salmon masalan med lemon rice och raita.
Photo:
Nurlan Emir
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria