Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Moussaka | ||
0,5 tsp | Torkad oregano | |
600 g | Sojafärs | |
2 krm | Kanel Malen | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
2 pc. | Aubergine | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
2 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
0,5 tsp | Salt | |
2 dl | Vatten | |
390 g | Krossade Tomater | |
2 tsp | Balsamvinäger | |
Ostsås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Ägg | |
100 g | Riven Ost | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
3 dl | Mjölk | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Smör |
Värm ugnen till 175 grader.
Moussaka: Skölj och skär auberginen i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på dubbelvikt hushållspapper och strö över salt. Låt ligga ca 15 min.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs sojafärsen i 2 min. Tillsätt lök, vitlök, kanel, chiliflakes, oregano och fräs ytterligare i ca 2 min.
Tillsätt balsamvinäger, krossade tomater, vatten, tomatpuré och buljong. Låt såsen puttra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Stek aubergineskivorna i olja i en stekpanna ca 2 min/ sida.
Ostsås: Smält smöret i en kastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt mjölk och låt såsen koka upp under omrörning. Vänd ner äggula och riven ost. Salta och peppra.
Moussaka: Ta fram en ugnsform och varva ostsås, aubergineskivor och färssås. Toppa med ostsås och resten av den rivna osten. Gratinera i ugn i ca 30 min.
Servera moussakan med en sallad vid sidan av. Testa vår grekiska sallad.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta