Skip to main content
Lasagne med halloumi, spenat, pumpakärnor

Lasagne med halloumi, spenat, pumpakärnor

20 minEasy
317,60 kr
4 portions 41,41 kr per portion
Recept från Buffé nr 12 2014

1 pc.Grönsaksbuljong Eko
1 tspTimjan - torkad
2 pc.Halloumi
1 pc.Vitlök
3 tbspTomatpuré Eko
1 pc.Gul lök
1 pc.Färska lasagneplattor
200 gFryst Bladspenat
0,5 tspSalt
1 tbspRapsolja
4 dlVatten
1,5 dlRiven Ost
1,5 dlPumpakärnor
500 gKrossade Tomater
1 tspHonung Flytande
1 krmSvartpeppar
Instructions
1

*sätt ugnen på 225 grader *skala, finhacka lök o vitlök *fräs löken mjuk i olja utan attden tar färg, ca tre min *tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljong, timjan o vatten. *koka på medelvärme utan lock ca 5min. Tillsättspenaten och låt koka ytterligare ca 5 min. Smakaav med salt och peppar. *skär halloumi i tunna skivor *varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca20x30cm. Börja och avsluta med tomatsåsen. Strö över riven ost. *ställ in i ugnen ca 20 min. Garnera ev med timjan