Skip to main content
Kreolsk festgryta

Kreolsk festgryta

40 minEasy
476,45 kr
10 portions 35,35 kr per portion
Kreolsk festgryta

200 gSvarta oliver utan kärnor
2 tbspVetemjöl
300 gSaltgurka
1 pc.Röd Paprika
1 tspSvartpeppar Malen
400 gKabanoss
1 kgFläskfile Färsk
6 dlHavrebaserad matlagning
2 dlHavredryck Naturell
0,5 pc.Färsk Chili
2 dlSyltlök
2 pc.Köttbuljong
1 tbspFrysta blandade örter
2 tspRåsocker Strö
Instructions
1

Putsa fläskfilen och skär den i 2 cm stora bitar. Skär korven i 3-4 cm långa bitar. Bryn korven utan fett och lägg över den i en gryta. Bryn fläskfilen i det fett som finns i pannan och lägg sedan över i grytan. Tillsätt havregrädden. Smula ner buljongtärningarna. Rör ut mjölet i havredrycken och tillsätt blandningen. Krydda med kryddörter, socker och peppar. Sjud under lock i 10 mnuter. Skiva chilin och skär paprikan i strimlor. Lägg dem i grytan. låt sjuda ytterligare ett par minuter. Skär till sist gurkan i strimlor och lägg den i grytan tillsammans med oliver och syltlök. Servera ris.