Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Smörslungade sockerärter | ||
2 krm | Flingsalt | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
1 tbsp | Smör | |
Till servering | ||
1 kg | Potatis Fast | |
Kokt torsk | ||
0,5 tsp | Flingsalt | |
2 tbsp | Fiskfond | |
600 g | Torskfilé | |
5 dl | Vatten | |
Ägg- och persiljesås | ||
2 dl | Standardmjölk | |
1,5 dl | Fiskbuljong | |
1 krm | Flingsalt | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
2 pc. | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 dl | Vispgrädde |
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 minuter.
Lägg äggen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt sedan koka på medelhög värme i ca 7 minuter. Låt äggen svalna i kallt vatten innan du skalar dem.
Koka upp vatten med fond eller buljongtärning. Dela fisken i bitar och lägg ner den. Låt sjuda under lock i ca 2 minuter. Dra kastrullen åt sidan.
Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, grädden och lite kokspad från fisken. Låt koka under omrörning, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka äggen och persiljan och rör ner i såsen. Eller gör som jag om ni har äggallergiker i familjen- servera ägghacket bredvid.
Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i 1 minut. Häll av och spola i kallt vatten. Lägg upp i en skål och låt en rejäl klick smör glida ner.
Servera fisken med ägg- och persiljesåsen, kokt potatis och de smörslungade sockerärterna.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria