Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
4 pc. | Ägg | |
100 g | Spenat Blad | |
3 dl | Kimchi | |
3 dl | Sushiris | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2 tbsp | Sriracha | |
Chilipicklad gurka | ||
2 tsp | Strösocker | |
0,5 tsp | Chilipulver | |
1 pc. | Salladslök | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gurka | |
1 tbsp | Risvinäger | |
Sojastekt svamp | ||
1 tbsp | Strösocker | |
0,5 tbsp | Sesamolja | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
200 g | Ostronskivling | |
2 tbsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Rapsolja | |
Sesammarinerade böngroddar | ||
2 tsp | Sesamfrö | |
0,5 tsp | Salt | |
180 g | Böngroddar | |
2 tsp | Sesamolja |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chilipicklad gurka: Skiva gurka och salladslök tunt. Lägg i en skål och häll över salt, socker, risvinäger och chilipulver. Blanda väl och ställ åt sidan. Häll av vätskan som bildas vid servering.
Sesammarinerade böngroddar: Blanda böngroddarna i sesamolja, salt och sesamfrön.
Sojastekt svamp: Riv ostronskivlingen i tunna trådar. Skala och riv vitlöken och blanda med soja, socker och sesamolja.
Låt en stekpanna bli rykande het. Stek svampen i lite olja i någon minut. Häll sedan på såsen som är kvar i bunken och låt fräsa i ca 1 min. Håll varmt.
Tillbehör: Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen på ena sidan.
Lägg riset i botten på 4 vida, djupa skålar. Lägg på stekt ägg och sedan svamp, gurka, böngroddar, spenat och kimchi, var för sig runt ägget.
Servera med gochujang/srirachasås som var och en tillsätter efter smak. Rör runt i skålen, ät och njut!
Näringsvärde: 551 kcal, 21 g protein, 20 g fett, 71 g kolhydrater
Photo:
Magnus Skoglöf
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt