Skip to main content
Jennie Walldéns sunny side bibimbap
Jennie Walldén

Jennie Walldéns sunny side bibimbap

30 minMedium
416,90 kr
4 portions 50,51 kr per portion
Bibimbap är en koreansk maträtt där man blandar ris med chilisås, olika sorters grönsaker, kimchi och toppar det hela med ett stekt ägg. Underbart gott! Till det här receptet passar ett rundkornigt koreanskt eller japanskt ris allra bäst.

Tillbehör
4 pc.Ägg
100 gSpenat Blad
3 dlKimchi
3 dlSushiris
1 tbspRapsolja
2 tbspSriracha
Chilipicklad gurka
2 tspStrösocker
0,5 tspChilipulver
1 pc.Salladslök
1 krmSalt
0,5 pc.Gurka
1 tbspRisvinäger
Sojastekt svamp
1 tbspStrösocker
0,5 tbspSesamolja
1 cloveVitlök Vanlig
200 gOstronskivling
2 tbspJapansk soja
1 tbspRapsolja
Sesammarinerade böngroddar
2 tspSesamfrö
0,5 tspSalt
180 gBöngroddar
2 tspSesamolja
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Chilipicklad gurka: Skiva gurka och salladslök tunt. Lägg i en skål och häll över salt, socker, risvinäger och chilipulver. Blanda väl och ställ åt sidan. Häll av vätskan som bildas vid servering.

3

Sesammarinerade böngroddar: Blanda böngroddarna i sesamolja, salt och sesamfrön.

4

Sojastekt svamp: Riv ostronskivlingen i tunna trådar. Skala och riv vitlöken och blanda med soja, socker och sesamolja.

5

Låt en stekpanna bli rykande het. Stek svampen i lite olja i någon minut. Häll sedan på såsen som är kvar i bunken och låt fräsa i ca 1 min. Håll varmt.

6

Tillbehör: Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen på ena sidan.

7

Lägg riset i botten på 4 vida, djupa skålar. Lägg på stekt ägg och sedan svamp, gurka, böngroddar, spenat och kimchi, var för sig runt ägget.

8

Servera med gochujang/srirachasås som var och en tillsätter efter smak. Rör runt i skålen, ät och njut!

Näringsvärde: 551 kcal, 21 g protein, 20 g fett, 71 g kolhydrater

Photo:

Magnus Skoglöf