Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,4 tsp | Bakpulver | |
0,2 kg | Vetemjöl | |
0,4 dl | Vatten | |
0,5 dl | Olivolja | |
0,4 tsp | Salt | |
1 dl | Apelsinjuice | |
Fyllning | ||
50 g | Cheddarost | |
1,2 pc. | Ägg | |
100 g | Halloumi | |
0,4 tsp | Bakpulver | |
0,5 dl | Sesamfrö Skalat | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,2 dl | Mynta - färsk | |
Till pensling | ||
0,2 pc. | Ägg |
Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Häll försiktigt ned apelsinjuicen, vattnet och olivoljan. Arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i 20 minuter.
Riv cheddarosten och rör samman resten av ingredienserna till fyllningen. Dela degen i ca 20 st lika stora delar. Kavla ut varje degbit till en oval form. Lägg på ca 1 msk av fyllningen och tryck ihop längs kanten.
Lägg pirogerna i en smord ugnsform och pensla med en del uppvispat ägg. Strö sesamfrö över och sätt in i ugnen i 225°C i ca 20-25 minuter eller till dess att pirogerna får en gyllenbrun färg. Fingerpiroger passar perfekt till en buffé eller till kaffe/te.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria