Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
700 g | Potatis | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
Köttfärsgryta | ||
1 krm | Salt | |
1 tsp | Dijonsenap | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 dl | Vatten | |
100 g | Portabellosvamp | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Oxfond | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1,5 dl | Rött matlagningsvin |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den mjuknar.
Köttfärsgryta: Skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlök och grovhacka svampen.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och svamp ca 2-3 min. Tillsätt sedan färsen och stek ihop tills färsen är genomstekt. Tillsätt rödvin, vatten, köttfond och dijonsenap och låt det puttra ihop 2-3 min. Tillsätt sedan creme fraiche och puttra ihop ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i buketter och skala och skär stammen i bitar. Koka i saltat vatten ca 1-2 min.
Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress.
Servera köttfärsgrytan med pressad potatis och broccoli.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 571 kcal, 33 g protein, 30 g fett, 38 g kolhydrater.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant