Skip to main content
Thailändsk fläskfiléwok med äggnudlar
Mari Bergman

Thailändsk fläskfiléwok med äggnudlar

30 minEasy
295,60 kr
4 portions 41,71 kr per portion
Värmande rätt med asiatiska smaker.

Wok
1 tbspFärsk ingefära
3 cloveVitlök Färsk
1 pc.Röd Paprika
500 gFläskfile Färsk
1 tbspRapsolja
0,5 pc.Purjolök
350 gBlomkål Färsk
Tillbehör
250 gÄggnudlar
0,5 pc.Koriander - färsk
Marinad
2 tbspJapansk soja
2 tbspStrösocker
1 pc.Lime
2 tbspFisksås - Asiatisk
Instructions
1

Tillbehör: Koka upp vatten till nudlarna och koka sedan enligt anvisning på paketet precis innan servering.

2

Marinad: Blanda limejuice fisksås, soja och socker i en skål.

3

Wok: Skär bort fett och senor från fläskfilén. Skiva köttet i tunna skivor. Lägg skivorna i marinaden och ställ den åt sidan. Skölj grönsakerna och skala vitlök och ingefära. Dela blomkålen i mindre buketter och strimla purjolöken, riv vitlöken och ingefäran, hacka paprikan i lagom stora bitar.

4

Hetta upp oljan i en panna tillsätt vitlök och ingefära och fräs ca 30 sek. Tillsätt grönsakerna i den heta pannan och woka i 1- 2 min, lägg dem åt sidan och håll dem varma.

5

Woka fläskfilén till den är klar, Lägg tillbaka grönsakerna och slå på marianden, tillsätt nudlarna och låt allt bli varmt. Toppa med färsk grovhackad koriander.

Näringsvärde: Kcal: 487 Fett: 10 g Protein: 38 g Kolhydrater: 55 g

Photo:

Linnea Swärd