Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Blomkålsmos | ||
0,5 tbsp | Smör | |
0,5 pc. | Blomkål Färsk | |
50 g | Grana Padano | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Creme Fraiche Naturell | |
Spättarullader | ||
2 krm | Salt | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
300 g | Rödspättafile | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Citron | |
25 g | Sötmandel Spån | |
0,5 tbsp | Rapsolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Dill - färsk | |
30 g | Salladsmix |
Värm ugnen till 175 grader.
Spättarullader: Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Mixa ihop dill, sötmandelspån, vitlöksklyfta, rivet citronskal, citronsaft, olja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar till en gremolata med hjälp av en stavmixer.
Fördela gremolatan på spättafiléerna och rulla ihop till rullader. Lägg rulladerna i en ugnsfast form och ringla över lite extra olja.
Sätt in i ugnen i ca 10-12 min.
Blomkålsmos: Skär blomkålen i buketter. Lägg buketterna i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.
Riv grana padano.
Sila av blomkålsvattnet. Mixa ihop blomkål med riven ost, creme fraiche och smör med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Toppa spättafiléerna med extra dillvippor och servera med blomkålsmos och sallad.
Näringsvärde: 494 kcal, 49 g protein, 26 g fett, 14 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1