Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kött | ||
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Citron | |
0,5 tbsp | Smör | |
Sötpotatis | ||
1 tsp | Flingsalt | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Rosmarin - torkad | |
1 200 g | Sötpotatis | |
Tomatsalsa | ||
0,5 pc. | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
3 pc. | Tomater | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Vit balsamvinäger |
Värm ugnen till 200 grader.
Kött: Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor och banka ut dem lite. Krydda med salt och peppar efter smak.
Sötpotatis: Skala sötpotatisen och skär i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och tillsätt olja, salt och rosmarin. Gnid in oljan och kryddorna ordentligt. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Tomatsalsa: Skölj och grovhacka tomaterna. Skala och finhacka löken. Skölj och finhacka persiljan. Blanda i en skål med olja, vit balsamvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.
Kött: Skölj och finhacka persiljan. Skala och riv vitlöken. Finriv citronskalet. Blanda persilja, vitlök och citronskal med olja i en liten skål till en gremolata.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på hög värme i ca 1 min. Tillsätt smör i pannan. Vänd kotletterna och stek ytterligare i ca 1 min på hög värme. Pensla köttet med gremolatan. Sänk värmen och skeda smöret i pannan över kotletterna. Låt kotletterna steka klart på låg värme i ca 5 min eller tills köttet är genomstekt.
Servera kotletterna med rostad sötpotatis och tomatsalsa.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 589 kcal, 30 g protein, 24 g fett, 65 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel