Skip to main content
Grekiska gyros

Grekiska gyros

20 minEasy
529,20 kr
5 portions 52,21 kr per portion
Magisk marinad som verkligen lyfter rätten! Gyros är en grekisk rätt med kött och grönsaker, ofta serverat i pitabröd.

5 pc.Pitabröd
25 gFärsk bladspenat
600 gRyggbiff
0,5 pc.Rödlök
1 pc.Tomater
Marinad
2 tspSalt
2 cloveVitlök Vanlig
4 tbspRapsolja
2 tspDijonsenap
1 tspKummin
Sås
1 cloveVitlök Vanlig
0,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Skär ryggbiffen i 3 tjocka skivor. Pressa vitlöken och rör ihop marinaden och lägg ner köttet. Låt det marinera medan du skivar tomat och rödlök och rör ihop såsen.

2

Stek biffarna några minuter på varje sida. Ta upp köttet och låt det vila 5 minuter innan du skär det i tunna skivor.

3

Värm pitabrödet i ugn eller brödrost. Fyll brödet med kött och grönsaker och toppa med vitlökssås.

Receptet kommer från kokboken "Studentköket" som är skriven och fotad av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlild. Boken ges ut av Ordalaget bokförlag.

Photo:

Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlild