Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
5 pc. | Pitabröd | |
25 g | Färsk bladspenat | |
600 g | Ryggbiff | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 pc. | Tomater | |
Marinad | ||
2 tsp | Salt | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
4 tbsp | Rapsolja | |
2 tsp | Dijonsenap | |
1 tsp | Kummin | |
Sås | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 tbsp | Olivolja |
Skär ryggbiffen i 3 tjocka skivor. Pressa vitlöken och rör ihop marinaden och lägg ner köttet. Låt det marinera medan du skivar tomat och rödlök och rör ihop såsen.
Stek biffarna några minuter på varje sida. Ta upp köttet och låt det vila 5 minuter innan du skär det i tunna skivor.
Värm pitabrödet i ugn eller brödrost. Fyll brödet med kött och grönsaker och toppa med vitlökssås.
Receptet kommer från kokboken "Studentköket" som är skriven och fotad av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlild. Boken ges ut av Ordalaget bokförlag.
Photo:
Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlild
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt